Cum pastrezi branza de burduf peste iarna

Categorii:Blog
Urda.ro

Branza de burdufIn primul rand, branza de burduf este o branza cremoasa maturata, care nu contine apa, ceea ce o diferentiaza fundamental de telemeaua clasica, care oricat de veche si uscata ar fi, tot contine apa (zer). De aceea, branza de burduf este singura branza care peste iarna poate fi pastrata fara probleme in pachete mici puse in congelator.

In cazul in care procedeul acesta nu va place, exista o alta modalitate de pastrare a acestui tip de branza in locuri racoroase precum: beci, pivnita. Asadar, se indeasa branza de burduf bine de tot in borcane de dimensiuni medii, dar mare atentie, sa nu ramana aer deloc, pentru ca acolo va prinde mucegai sau chiar se va altera (veti observa ca mirosul devine greu). Dupa ce ati indesat bine branza in borcan, fara sa lasati niciun gol de aer (recomandat sa puneti bucati mici pe care sa le presati din aproape in aproape pentru a elimina orice gol de aer) sigilati borcanul cu untura topita.

In felul acesta, branza voastra preferata va fi oricand acolo in pivnita sau oriunde intr-un loc racorors gata sa dea sens unui pahar cu tuica de pruna si unei cepe rosii de apa, dar mai ales, sa fie aruncata cu generozitate peste o mamaliga aburinda. Asa e ca miroase deja innebunitor?


ULTIMELE PRODUSE DIN MAGAZIN