Mierea de albine

Categorii:Blog
Urda.ro

Miere de albine polifloraUn lucru este cert. Mierea de albine e medicament pentru suflet si trup daca este naturala si otrava daca este procesata. Nu ma voi apuca sa va spun acum ca mierea e un panaceu universal, insa vreau sa va spun ca mierea naturala nu ingrasa (consumata in cantitati industriale ingrasa, ca orice aliment, dar nu despre asta vorbim), insa intai de toate trebuie sa ne asiguram ca e o miere naturala.

Cel mai simplu, pentru a te asigura ca mierea e naturala, e sa-ti cunosti furnizorul/apicultorul atat de bine incat sa nu pui la indoiala faptul ca mierea sa de albine e un produs 100% natural. Eu asta am facut; asa am ajuns la funizorul ”personal” de miere de albine pe care il recomand mai departe cu mare incredere. Apoi vei vedea ca mierea achizitionata direct de la apicultor are gust, gustul pe care nu-l gasesti in mierea cumparata de la magazine in ambalaje care mai de care mai frumoase si mai atractive.

Ce trebuie sa stim despre miere ca sa o distingem cat de cat de toate lucrarile chimice puse in borcane etichetate cu ”miere de albine naturala”. Pai, in primul rand, mierea naturala de cele mai multe ori contine mici particule de fagure ori ceara, apoi e oarecum tulbure, in timp ce mierea artificiala e perfect transparenta si clara.

Mai mult decat atat, daca punem un borcan cu miere de albine naturala in frigider, dupa o sama de vreme, vom vedea ca aceasta s-a zaharisit; ei bine, asta e un semn ca e naturala, iar faptul ca s-a zaharisit nu inseamna ca s-au pierdut proprietatile.

De asemenea, de cate ori veti vedea miere de albine cu termen de valabilitate, sa fiti siguri ca nu e naturala. Mierea de albine nu expira, doar zaharul si alte componente chimice de laborator expira si odata cu acestea si asa-zisa miere pe care ati achizitionat-o (acum vei intelege de ce spun ca e otrava daca nu e naturala). Mierea din magazine in proportie covarsitoare e o miere procesata pentru ca daca nu ar fi procesata, nu ar putea fi comercializata in magazine (asa vrea coana UE), de aceea, daca vreti miere de albine cu adevarat naturala, mergeti cu incredere catre apicultorii pe care ii cunoasteti sau va sunt recomandati de oameni in care aveti incredere.

De retinut ca mierea de albine nu trebuie expusa la temperaturi ridicate, pentru ca isi pierde calitatile si in niciun caz nu se fierbe in mancaruri, ceaiuri, prajituri etc.


Ultimele produse din magazin