Motive sa mancam branza

Categorii:Blog
iulia

        Branzeturile sunt una dintre cele mai bune surse de calciu, fiind recomandate in special copiilor si adolescentilor pentru intarirea sistemului osos. Branzeturile sunt indicate inclusiv varstnicilor, pentru prevenirea osteoporozei. Deoarece calciul se asimileaza mai bine din branzeturi decat din lapte. In 100 g branza proaspata de vaca se gasesc – 90 mg calciu, in aceeasi cantitate de branza de capra – 100 mg, iar in telemea – 300 mg. Persoanele care au intoleranţa la lactoza pot manca branzeturi, deoarece, fiind fermentate, acestea nu mai conţin lactoza.

Plina ddieta_urda_27129400e calciu si proteine, branza este produsul lactat cel mai consumat. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce organismului.

Reduce colesterolul. Branza este recomandata persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului marit, datorita conţinutului scazut de grasimi saturate.

Totodata, branza proaspata de vaci sau branza de capra sunt indicate persoanelor care doresc sa slabeasca deoarece sunt foarte satioase si contin mai putine calorii decat alte sortimente de branza.

Scade stresul. Branza de capra este o sursa naturala de vitamina B12 (2 micrograme/100 grame). Datorita vitaminei B12, branza de capra este recomandata in starile de stres, anxietate si ne ajuta sa ne concentram mai usor.

Avand un conţinut mic de grasimi, branza de capra poate fi consumata şi de persoanele care sufera de afectiuni renale, afectiuni ale colecistului, ateroscleroza sau obezitate.

Buna impotriva gastritei. Persoanelor care sufera de ulcer sau de gastrita le este recomandat consumul de branza proaspata – branza dulce de vaci, caşul nesarat şi urda.

STIATI CA?

Branzeturile pot preveni cariile dentare. O bucatica de branza mancata dupa masa stimuleaza secretia de saliva, protejeaza smaltul dintilor si restabileste aciditatea normala a mediului din cavitatea bucala. Pe langa calciu, branzeturile furnizeaza si fosforul necesar pentru sanatatea dintilor.

Lasă un răspuns