Placinta cu amestec de branza si verdeturi

Categorii:Retete
Tags:
iulia

Ingrediente:

1 pachet de foi de placinta

1 kg urda
300 grame telemea veche
2 legaturi de marar
2 legaturi de ceapa verde
4 oua
cateva linguri de pesmet sau gris
2-3 linguri de faina
400 grame smantana sau iaurt gras
un pahar mic de ulei
un ou intreg pt uns
un pachet de praf de copt

Mod de preparare:

Placinta cu amestec de branza si verdeturi este un meniu consistent, gustos si usor de facut, traditional pentru primavara-vara, cand avem din belsug marar si ceapa verde, dar si branza veche de putina.

Se amesteca branza dulce cu branza veche si se faramiteaza bine. Se adauga mararul si ceapa tocate maruntel. Se amesteca apoi pesmetul, faina, ouale intregi batute bine, praful de copt stins in lamaie, uleiul si smantana sau iaurtul. Foile de placinta se rup bucatele, in afara de 2-3 care se vor pune pe fundul tavii pe hartia de copt si se amesteca cu compozitia de branza. Se capitoneaza o tava cu hartie de copt, se pun foile de placinta retinute unse intre ele cu putin ulei, iar deasupra se adauga compozitia de branza. Se niveleaza si se unge cu oul batut. Se da la copt la foc potrivit pentru maximum o ora si jumatate.

Mod de servire:

Placinta se serveste rece, ca aperitiv, la mic dejun, ca pachet la serviciu, etc.

Lasă un răspuns