Rulada cu branza si marar

Categorii:Retete
iulia

Ingrediente:

230g unt grasImage result for placinta branza si marara

250/300ml lapte

4-5 oua de gaina

300 g branza de vaci

100 g telemea de oaie

1 leg. marar

sare si piper

Blatul
Untul se topeste la foc mic, peste lichidul rezultat se pun 4-5 linguri faina (daca mai este necesar se mai adauga 1 lingura), se amesteca bine apoi se adauga 1 cana sau o cana jumate de lapte pana se face o ciulama mai groasa. Cand incepe sa se stranga dupa vas, se da deoparte si se lasa putin la racit (sa fie calduta). Se adauga 4-5 oua pe rand.
Se unge tava cu unt din abundenta.
Se pune compozitia in tava si se da la cuptorul foarte bine incins! La 200 grade. Se lasa 10 min. sau pana se rumeneste si se scoate pe un prosop umed. Se intoarce pe partea cealalta si se unge cu umplutura de branza si se mai da cateva minute la cuptor.
Umplutura de branza
300 gr. branza de vaci se amesteca cu 100 gr. branza telemea de oaie sarata (se poate inlocui telemeaua de oaie cu o alta branza maturata), cu sare, piper si marar. Se poate pune si putin unt in compozitie, ca sa o faca mai cremoasa si consistenta.
Dupa ce se scoate din cuptor se ruleaza usor si se lasa acoperita.
Pofta buna!

Lasă un răspuns