Scrob de oua cu branza telemea

Categorii:Retete
Tags:
iulia

Ingrediente (pentru 4 portii)

5 oua

2 cepe

300 g branza telemea de vaca/oaie (neaparat sa fie maturata, altfel se cam topeste)

1 pah. cu iaurt, kefir, lapte batut, etc

100 ml ulei de floarea soarelui


Mod de preparare

Ma intati pregatiti toate ingredientele, pentru ca procesul efectiv de gatit este destul de rapid si trebuie sa le aveti la indemana pe toate gata.

Incepeti cu branza telemea, care se da prin razatoarea mare sau se faramiteaza cu o furculita.

Ouale se bat bine cu un tel sau furculita.

Apoi adaugati la oua, iaurt/kefir si bateti bine. Daca nu aveti nicio urma de lactate prin frigider, puteti sa adaugati si apa, ca nu este foarte mare diferenta la gust si consistenta.

Ceapa se curata, spala si se taie marunt.

In tigaie incalziti uleiul si puneti ceapa la calit – amestecati periodic. Cand se rumeneste usor ceapa, adaugati branza pregatita si amestecati bine.

Nu va speriati daca pe parcurs branza se va topi, depinde cat de maturata este si  cat de grasa. Se lasa aprox. 5 min branza la calit impreuna cu ceapa.

Apoi urmeaza amestecul de oua, il turnati in tigaie si amestecati incet si continuu.

Veti observa pe parcurs ce amestecati ca aceasta compozitie se ingroasa treptat.

Dupa ce se ingroasa compozitia, devine ca o omleta mai moale, puteti s-o mai lasati 5-10 min la foc mediu sa se mai coaca. Nu e nevoie sa puneti sare, pentru ca, de cele mai multe ori, branza este suficient de sarata.

In plus, daca va place sa fie mai galbuie si nu aveti oua de tara, puteti adauga putin curry pt. culoare (asta nu-i dupa reteta baciului nostru -:).

Se poate servii si cu mamaliga calda.

Pofta Buna!


Lasă un răspuns