Sosuri pe baza de iaurt

Categorii:Retete
iulia

Sosuri cu iaurt

Pentru cruditati

1. Roz: Taiati 10 ridichi felii subtiri si amestecati-le cu 1 iaurt, sare, piper si codite de ceapa verde taiate rondele.
2. Picant: Mixati 1 iaurt cu 1 lingura de zeama de lamaie, patrunjel verde tocat, sare, piper si 1 varf de cutit de boia.

Pentru peste                  Sos iaurt

1. Acru-dulce: Incalziti 10 minute 1 iaurt amestecat cu zeama unei lamai. Luati-l de pe foc, adaugati 2 linguri de frisca nebatuta, bateti-l bine cu telul si gustati de sare si piper.
2. Cu marar: Bateti bine cu telul 1 iaurt cu 10 cl de frisca nebatuta, 1 lingurita de mustar, piper si cateva fire de marar taiate cu foarfeca.


Pentru mancaruri orientale

Amestecati iaurtul cu o lingura de menta uscata si serviti sosul cu preparate grecesti sau orientale.
Pentru friprura

Se amesteca intr-un robot de bucatarie 1 lingura de ulei de masline, 200g de iaurt, trei catei de usturoi, 1/2 lime si o legatura de patrunjel pana la omogenizare. Daca se doreste un sos mai acru, se mai adauga zeama de lamaie.

Pentru fripturi, salate, peste sau orice altceva va trece prin minte, un sos de iaurt, fresh si racoritor, este alegerea ideala.

Pofta buna!


Lasă un răspuns